Genstridig brand under solcellepaneler

Uforsigtig brug af en ukrudtsbrænder var efter alt at dømme årsagen til en brand mandag eftermiddag på en landejendom på Hallundbækvej mellem Ejstrupholm og Brande.

Alarmen indløb kl. 14.35, og meldingen lød på gårdbrand, men helt så alvorligt var det dog ikke - men det kunne det måske være blevet.

Indsatsleder Henrik Dam Sørensen fortæller, at der var gået ild i et ca. 80 kvadratmeter stort skur med solceller monteret ovenpå taget. Skuret stod kun nogle få meter fra en trelænget, stråtækt gård, og netop solcellerne gjorde slukningsarbejdet ekstra kompliceret.

Panelerne var monteret ovenpå nogle stålplader, som igen var monteret ovenpå et eternittag, så flammerne havde så at sige masser af hulrum at gemme sig i. Samtidig skulle brandfolkene være ekstra opmærksomme på deres egen sikkerhed, da et solcelleanlæg jo som bekendt producerer strøm.

Det lykkedes dog at få slukket branden i løbet af knap halvanden time; dels kunne man dæmpe flammerne nedefra, dels kunne man ved hjælp af liften få løftet det øverste af tagrygningen væk og ad den vej nå ned til flammerne, forklarer indsatslederen.

Ejendommens 78-årige ejer måtte i øvrigt en tur på sygehuset til observation for røgforgiftning: Han havde selv forsøgt at få bugt med flammerne, inden brandvæsenet nåede frem.

Udover en tur på hospitalet står manden også til en bøde for at have overtrådt Beredskabsloven qua sin uforsigtige brug af ukrudtsbrænderen.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS
Bannerannonce for Brande Bogen

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020