Fra en bekymret mor

Jeg sidder her med grædende hjerte og et bekymret sind, mens jeg skriver dette læserbrev. Jeg er mor til en dreng i 2.x på Blåhøj Skole, som lige pt. står til at blive lukket. Det er dybt bekymrende og foruroligende, at dette er på tale.

Der er for mig eller os som familie to ting i det her, der gør mig rigtig bekymret. Et er hele vores lille landsbysamfund herude. Jeg tør næsten ikke tænke på konsekvensen, hvis skolen skulle blive lukket. Jeg var med til byrådsmødet den 24. juni, hvor punktet blev diskuteret. Det i sig selv var en oplevelse. Jeg synes, det var meget hårde ord, der kom i spil fra den ene af fløjene. Citater som ”Det er ikke en skole, der skal ligge til grund for et landsbysamfund.”

Kære byråd, hvis I læser dette, har I selv været med til at udarbejde visionen for 2018-2025 med de 6 pejlemærker, hvor en af dem hedder ”Liv i hele kommunen”. Heri er der beskrevet nogle indsatsområder, hvor det ene af fokuspunkterne er, at byrådet vil understøtte mangfoldighed i by og landsbysamfundet, og byrådet vil ligeledes samarbejde med lokale aktør. Vælger de at lukke vores skole, så bliver vores trygge, dejlige, sunde, lille samfund ligeså stille også lukket ned. Er der ingen skole, flytter ingen unge familier til, og ja, konsekvensen tør jeg ikke tænke på.

Det andet punkt, hvor vores familie bliver ramt på er mere personlig og om muligt mere vigtig. Det er pludselig mine børn, og deres fremtid det kommer til at gå ud over. Min søns nu gode og trygge klasse bliver spredt for alle vinde. Her til aften kiggede han på mig og sagde: ”Mor, skolen lukker ikke, vel? Vi skal altid gå i klasse sammen.” Jeg fik den største klump i halsen. Konsekvenserne af dette tør jeg, som jeg nævnte før, ikke tænke på.

Jeg håber af hele mit hjerte, at de politikere, der stemmer for at lukke skolen, vil tage de lidt mere langsigtede briller på, kigge lidt ud i fremtiden. Brande er i en rivende udvikling. Statistisk set er tilflytterne i Blåhøj enten småbørnsfamilier og/eller yngre par i ”leveringsdygtig” alder. Jeg synes helt bestemt også, det er værd at nævne, at vores skole ligger i toppen, når det gælder trivselsmålinger blandt elever og lærere, samt et lavt sygefravær hos personalet. Hvorfor nedlægge noget der er godt? Noget der har kvalitet? Noget der fungerer?

Lad os gå i dialog sammen. I respekt og ordentlighed finde en god løsning på at bevare vores lille landsbysamfund og vores dejlige skole.   

 

Nina Madsen

Nygade 36

Blåhøj

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Pandbo Bjælkehuse banner

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019