Fortsat faldende smittetal

Ikast-Brande Kommunes daglige opgørelse af udviklingen i antallet af Covid-19-smittede viser, at smittetallet i kommunen fortsat er på retur.

De seneste 7 dage er 78 af kommunens borgere således blevet testet positive for Covid-19. Det svarer til et incidenstal (antal smittede pr. 100.000 indbyggere) på 188. Da smitten var på sit højeste, var incidenstallet kortvarigt oppe at runde 300.

Geografisk fordeler smitten sig med 20 nye tilfælde i Brande den seneste uge, hvilket er det laveste niveau siden starten af december, mens kommunens største by, Ikast, står for 36 smittetilfælde den seneste uge.

Hverken i Klovborg eller Hampen er der registreret nye smittetilfælde den seneste uge. Med til historien hører dog også, at langt færre har ladet sig teste i juledagene.

Set i forhold til resten af landet har situationen i Ikast-Brande også forbedret sig voldsomt. Tidligere på måneden var kommunen røget op i den øverste halvdel af listen over kommunernes smittetryk set i forhold til antallet af indbyggere, men på den seneste opgørelse fra Statens Seruminstitut er Ikast-Brande røget ned som nr. 75 blandt landets 98 kommuner.

På samme liste er de 26 højest placerede kommuner i øvrigt alle beliggende på Sjælland. Den højest placerede kommune vest for Storebælt er Jammerbugt Kommune som nr. 27 med et incidenstal på 384.

Set over de 11 måneder, Seruminstituttet har opgjort corona-smitten, toppes listen af den københavnske vestegnskommune Ishøj, hvor 6,5 % af borgerne er blevet testet positive for Covid-19. Også her befinder Ikast-Brande sig i den nederste halvdel af listen: Indtil videre er 1,66 % af kommunens borgere blevet testet positive for Covid-19 siden 27. januar, hvilket placerer Ikast-Brande som nr. 54 af de 98 kommuner.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for Brande Bogen

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020