EU-skeptiske Ikast-Brande-borgere

OPDATERET: Gårsdagens folkeafstemning om at afskaffe forsvarsforbeholdet resulterede i et rungende ja, men i Ikast-Brande Kommune var ja'et ikke helt så rungende som i resten af landet.

På landsplan stemte to tredjedele af vælgerne (66,9 %) ja til at afskaffe forsvarsforbeholdet, mens ja-siden i Ikast-Brande Kommune kunne mønstre 63,2 % af vælgerne. Det svarer til 11.781 ja-stemmer.

Nej-procenten i Ikast-Brande var med 36,8 % logisk nok tilsvarende højere end tallet på landsplan, hvor 33,1 % stemte nej til at afskaffe forbeholdet. I Ikast-Brande satte 6.866 kryds vej "nej".

På seks af kommunens 10 valgsteder var ja-procenten under 60: I Ejstrupholm stemte 59,3 % af vælgerne ja til at afskaffe forsvarsforbeholdet, i Isenvad var tallet 58,7 %, i Nørre Snede stemte 57,8 % ja og i Gludsted var ja-procenten 57,2.

Den laveste tilslutning til en afskaffelse af forbeholdet fandt man imidlertid i henholdvis Klovborg med 51,1 % ja-stemmer og Blåhøj, hvor kun 50,8 % af vælgerne stemte ja.

Til gengæld var ja-procenten markant højere på kommunens største valgsted, IBF Arena i Ikast, hvor 67,4 % af vælgerne - altså flere end landsgennemsnittet - stemte ja. 

I Brande var ja-procenten 62,1, prøvis det samme som i Bording, mens borgerne i Engesvang var de næstmest EU-positive med en ja-andel på 64,2 % af stemmerne.

Interessen for folkeafstemningen var heller ikke helt så høj i Ikast-Brande som i resten af landet: Den samlede valgdeltagelse blev på 65,76 %, mens den i Ikast-Brande landede 1,6 %-point lavere på 64,14 %

Antallet af afgivne brevstemmer var med 1.041 ellers 47,2 % højere end ved den seneste EU-afstemning i 2015, hvor 707 havde afgivet deres brevstemme. Dengang var det en afskaffelse af retsforbeholdet, der skulle stemmes om.

Ved den lejlighed landede stemmeprocenten på landsplan på 72, og dengang var Ikast-kredsen, som dækker Ikast-Brande Kommune, ikke langt efter med 71,6 %.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2022