Enighed om budgettet

Samtlige fem partier og lister i byrådet har i dag indgået forlig om budgettet for de kommende fire år. 

I en udtalelse kalder Dansk Folkepartis 1. viceborgmester Simon Skipper Vanggaard resultatet for "det stærkeste velfærdsbudget jeg kan mindes". Budgetforliget betyder bl.a., at de planlagte besparelser på ældreområdet fjernes, og at de penge, Folketinget har bevilget til ældreområdet, rent faktisk bliver på ældreområdet.

Endvidere hæves alderen for at starte i børnehave fra to år og ni måneder til tre år.

Anlægsbudget for det kommende år udgør knap 150 mio. kr. Den helt store post på anlægsbudgettet for 2022 er en ny institution på Lysholt Allé i Ikast til i alt 38,5 mio., mens udviddelsen af Bøgildlund ligeledes i Ikast forventes at løbe op i godt 18 mio. kr.

Derudover er der bl.a. afsat 2 mio. kr. til en cykelstipulje og 2 mio. til at påbegynde renoveringen af skolerne i Engesvang og Ejstrupholm, renoveringer der i løbet af de efterfølgende tre år er afsat 20 mio. kr. til årligt.

Strøgcenteret i Ikast skal renoveres for knap 4,5 mio. kr., og der er fundet yderligere penge til projekt "Den cubanske trappe" i Brande, som i alt står til at modtage 7 mio. kommunale kr. frem mod 2023.

Også sammenbygningen af Artium og Brande Hallerne kan se frem til en økonomisk håndsrækning fra kommunen, som i alt har afsat 4 mio. kr. til projektet frem mod 2024.

Viceborgmesteren peger dog også på en enkelt tidsel i budgettet, der ikke er groet i DF'erens have: Den kronisk underskudsgivende Midtjyllands Lufthavn i Karup har fået imødekommet sit ønske om endnu en økonomisk kapitalindsprøjtning fra ejerkommunerne.

Denne gang udgør Ikast-Brande Kommunes andel 650.000, og præcis som de foregående fem gange, lufthavnen har fået bevilget penge siden 2012, er der fuld enighed om, at der denne gang er tale om en engangsforteelse.

Fremover skal ønsker om yderligere kapitalindskud dog behandles af byrådet og ikke være en del af et budgetforlig, som det har været tilfældet de seneste to gange.

 

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Arne Danielsen bannerannonce
Bannerannonce Telekæden Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2021