Dyr flytning for museet

Formand for Brande Museum, Ellen Beck, ses her foran museets fremtidige hjemsted flankeret af to af sine bestyrelseskolleger, Peter Nielsen (t.v.) og Dan Petersen (t.h.) (arkivfoto).

352.658 kroner og 91 øre var det tal, der stod på bundlinjen i det regnskab, kasserer Finn Kjeldsen Pedersen fremlagde på Brande Museums generalforsamling onsdag aften. Desværre med et minus foran, og forklaringen er ret enkel: Flytningen fra Centerparken til Nørregade udløst af nedrivningen af biblioteket, hvor Brande Museum igennem årtier har haft til huse.

Næsten 250.000 kroner har det foreløbig kostet at indrette halvdelen af den tidligere Rema-butik til museum; i beløbet indgår det første års husleje, og i første omgang har museet indgået en 3-årig lejeaftale.

Alle udgifter til flytningen er imidlertid ikke indeholdt i regnskabet, der er afsluttet pr. 30. september; forventningen er, at der stadig udestår et sekscifret beløb til flytteomkostninger, ligesom udgiften til husleje fremover kommer til at belaste regnskabet – som del af en gammel aftale med kommunen betalte museet ikke husleje for lokalerne i Centerparken, kun en del af driftsomkostningerne.

Læs mere i Brande Bladet tirsdag.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for dinTandlæge i Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019