DN bremser udviklingen

Der er efterhånden ret mange, der har tilkendegivet holdninger vedr. det store og spændende projekt: Brande Syd.

Jeg har længe tænkt, at jeg også havde lyst til at bidrage i debatten, idet jeg og hovedparten af læserbrevene, finder, at det er helt utroligt, som Danmarks Naturfredningsforening (DN), Brande-afdeling, bremser al udvikling i Brande.

Jeg har været borger i Brande i efterhånden mange år, og vi har som borgere i byen ”råbt i skoven” om muligheder for byggegrunde mv. Nu er der så endelig sket det, at private investorer har købt et kæmpeområde, hvor der er plads til rigtig mange byggegrunde/rækkehuse. Det i sig selv er jo fantastisk, men når DN gang på gang de senere år har stukket en kæp i hjulet på de initiativer, der har været/kommer, ja så tænker jeg, at nu er bægeret fyldt.

Personligt har jeg lige solgt mit hus og har været heldig at kunne leje et nyt rækkehus på Gl. Thyregodvej. Ellers er der mere end 6 måneders ventetid på ledige lejligheder/huse i Brande by. Er opmærksom på, at der fortsat er et mindre antal ledige lejligheder, men det er slet ikke nok, når man som jeg (og mange andre) ønsker at sælge huset. Jeg har bare været heldig, men hvem vil sælge, når lange udsigter for nyt hjem?

Konsekvensen er også, at der ikke kommer nogen udefra, altså nye tilflyttere, som betaler skat i kommunen, og dermed bidrager til vores velfærd. Facts er også, at over 50 % af nye lejere netop er tilflyttere, og det bremses så også, når ingen byggeaktivitet, nu hvor Brande Syds igangsættelse er stillet i bero.

Give Sygehus er solgt til privat investor, som vil lave 100 lejligheder, og der skal klargøres 160 byggegrunde ved golfbanen i Give. For det første betyder det, at tilflyttere rykker til Give, og for det andet tænker jeg: Hvorfor er der ingen DN lokalforening, der har påklaget noget. Lader til, at det er en fornuftig lokalforening.

Jeg vil sluttelig sige, at jeg også går ind for naturen, men som sagt: der skal være fornuft i klagemulighederne, og jeg siger som borgmester H.C. Østerby, Holstebro Kommune, at det er helt urimeligt, at DN kan stoppe et projekt, og han arbejder nu på, at sagen tages op på Christiansborg, så DN´s muligheder for klage begrænses.

Jeg vil også rose Henrik Engedahls indlæg i Brande Bladet 3. august 2021, hvor han på en meget sober og informerende måde fortalte om nogle af de mange sager, hvor DN næsten hver gang gør alt for at trække sagerne i langdrag. Han havde også en god pointe: hvis DN ønsker indflydelse i kommunen, så få valgt nogle af DN´s folk ind i byrådet. Der er snart kommunalvalg.

Hvis Danmarks Naturfredningsforening, Brande afdeling fortsætter som det er sket de senere år kan jeg frygte, at vi taler Brande i afvikling og ikke udvikling.

 

Jette Sørensen

Skovvej 1B, Brande

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2023