Den internationale Art Workshop i Gludsted er i gang

Starten til den niende Gludsted-udgave af workshoppen, som tidligere havde til huse i Remisen i Brande, gik i søndags, hvor kunstnere fra hele verden ankom til Gludsted Friskole. Alt var på forhånd gjort klar til dem, f.eks. er skolens klasseværelser indrettet til soveværelser.

Søndag aften kunne kunstnere og styregruppe præsentere sig for hinanden ved en fælles middag. Allerede bagefter kunne de kunstnere, der ikke var for trætte ovenpå rejsen, varme op med at male nogle små billedrammer, som kan ses lige udenfor deres ”atelier”, dvs. gymnastiksalen, som i øvrigt er indrettet med store staffelier til dem. Ellers var det først mandag morgen, at det hele gik løs, hvor de kunne forsyne sig med materialer i ”butikken”. Her vil man også forsøge at efterkomme mere særlige ønsker fra dem.

Kunstnerne skal have et indblik i, hvor de er havnet. Derfor kommer de på et par udflugter. Først og fremmest er der dagens ”Tour de Gludsted”, hvor de kyndigt bliver ført rundt i byen og plantagen af Edvard Helms, som kender egnens mangeårige historie og kan fortælle mange anekdoter. Desuden er der et par private besøg, og endelig skal de på en udflugt til Århus med besøg på kunstmuseet Aros og kunstnerværksted. Alt sammen er med til at give kunstnerne viden om Gludsted, lokalsamfundet og dansk kunst og kultur, hvilket giver grundlag for den tværkulturelle udveksling og inspiration til deres arbejde. Ofte vil der derfor være genkendelige motiver i deres kunst.

Samtidig med, at workshoppen for voksne løber af stablen, er der arrangeret en børneworkshop 8.-9. juli. Her skal der arbejdes med gadekunst på alle tænkelige måder. De bliver ført ind i denne verden af fotograf og kunstner Britta Egebjerg og assistenten fra Gludsted, Emil Søndergaard. Resultatet kan ses ved ferniseringen tirsdag 9. juli kl. 15-16. Det bliver garanteret spændende at se, hvad børnene faktisk har kunnet udrette.

Den næste og afsluttende fernisering holdes fredag 12. juli kl. 15.15, hvor Ikast-Brande Kommunes Fritids- og Kulturudvalgsformand, Helle Mathiasen (V), vil åbne udstillingen. 

De arbejdende kunstnere kan også ses i flot arbejdende stil i deres ”atelier” (gymnastiksalen) hver eftermiddag undtagen torsdag og fredag.

Begge fredage er der fællesspisning. På fredag kan man smage alle mulige forskellige retter, som kunstnerne kreerer baseret på deres nationaliteter – kaldet ”Mad fra den store Verden”. Desuden vil der være musisk underholdning med gospel for hele familien, som leveres af bandet ”Breeze” med sangerinden Miriam Jul Rasmussen i centrum. 

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

 • 23 jan.

  Bankospil

  Sted: Fasterholt Forsamlingshus
  Arrangør: Fasterholt Borgerforening og Fasterholt Forsamlingshus

 • 24 jan.

  Kim Larsen Temaaften

  Sted: Skærlund Forsamlingshus
  Arrangør: se annonce i Brande Bladet uge 3

 • 24 jan.

  The Boss. Tribute to Springsteen

  Sted: RemisenBrande, Remisevej 1
  Arrangør: www.branderocker.dk

 • 28 jan.

  Bankospil

  Sted: Brandlundparken
  Arrangør: Brande Pensionist- og Efterlønsforening

 • 28 jan.

  Årsmøde i Gigtforeningen

  Sted: Sognegården, Storegade 10, Brande
  Arrangør: Lokalgruppen Ikast-Brande (Se annoncen i Focus uge 3)

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019