Den bedste energi er den man ikke bruger

Jacob Møller, GoEnergi og Majbritt Mortensgaard fra MES opfordrer folk til at spare på energien ved at tænke sig om og indrette sig efter de tidspunkter hvor prisen er lav

Risikoen for en "brown out" er til stede, hvis forbruget ikke holdes nede

GoEnergi og MES i Brande får rigtig mange opringninger i øjeblikket.

- Det er bekymrede folk, der ringer, fortæller direktør Majbritt Mortensgaard fra MES, og de har rigtig mange spørgsmål til os omkring prisen på strøm, og hvad de skal gøre, tilføjer hun.

- Vores bedste råd p.t. er at begrænse forbruget så meget som muligt, fortæller Majbritt Mortensgaard videre og fortsætter:

- Den bedste energi er den, vi ikke bruger, og det kan måske lyde lidt skørt, men vi skal virkelig tænke over vores forbrug lige nu.

Sammen med direktør Jacob Møller fra GoEnergi og RAH Ringkøbing har hun valgt at fortælle om situationen lige nu på energimarkedet.

- Vi oplever, at priserne stiger lige nu fordi der er knaphed på produktion af strøm, fortæller Jacob Møller.

Forbereder sig på "brown out"

Hvordan vinteren bliver ved ingen. Men hvis det bliver en streng vinter og tingene ikke går den vej vi alle håber, så er energiselskaberne i Danmark forberedt på det der kaldes "brown out!.

- Det betyder at vi bliver pålagt at lukke ned i f.eks. to timer – og vi får 12 minutters reaktionstid, fortæller Jacob Møller. Nedlukningen kan komme på hvilket som helst tidspunkt døgnet rundt – og det vil være forskelligt landet over.

Det er Energinet der dikterer os. Det der kan redde os fra at komme i så vanskelig en situation er at vi får en mild vinter, og at vi i Europa er gode til at spare og hjælpe hinanden, og fordeler gassen hvor der er brug for den, fortsætter Jacob Møller.

- Tyskerne er ret fortrøstningsfulde og håber at få gang i levering af flydende gas. Men igen er det vores forbrug af el, der er afgørende, tilføjer han.

Læs hele artiklen i denne uges udgave af Brande Bladet.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Arne Danielsen bannerannonce

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2023