Dalgasskolen er langsomt ved at falde fra hinanden

I Ålborg Kommune konstaterede man allerede for godt et års tid siden, at i alt 7 af kommunens skoler opført med elementbyggesystemet Bach & Egmose var i så dårlig stand, at der var risiko for nedstyrtning af dele af facaden. Helt konkret var det fastgørelsen af facadeelementerne, den var gal med.

Det fik Bolig- og Planstyrelsen til at kontakte landets øvrige kommuner, som blev bedt om at gennemgå deres bygningsmasse for at få kortlagt omfanget af bygninger med netop dette elementbyggesystem.

I Ikast-Brande Kommune har man kun én kommunal bygning, der er opført med det pågældende elementbyggesystem: Dalgasskolen, der blev indviet i 1966.

Kommunens område for Teknik og Miljø har derfor gennemgået bygningerne sammen med det rådgivende ingeniørfirma Afry for at kortlægge problemets omfang. Konklusionen på undersøgelsen er, at der ikke er et akut problem på kort sigt, men at restlevetiden for den del af skolen, der er opført med det pågældende elementsystem, næppe er mere end 5-10 år, måske endda mindre.

Læs hele historien i Brande Bladet tirsdag.

 

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul