Brandes politistation vender tilbage

1. oktober 2017 mistede Brande sin politistation, men nu er der udsigt til, at byen igen får en politistation, omend med begrænset åbningstid.

I forbindelse med det politiforlig, et bredt flertal af Folketingets partier indgik i december sidste år, blev det aftalt at oprette 20 nye nærpolitistationer over hele landet, heriblandt en i Ikast-Brande Kommune. 

Placeringen blev dengang af flere borgerlige partier kædet sammen med tilstedeværelsen af Udrejsecenter Kærshovedgård, men ikke desto mindre blev Ikast fra flere sider i byrådet udpeget som den mest oplagte placering for den nye nærpolitistation.

Det bliver da også i Ikast, Ikast-Brande Kommunes nye nærpolitistation kommer til at ligge, fremgår det af en pressemeddelelse fra Justitsministeriet offentliggjort her til aften, men Brande bliver dog ikke helt forbigået: Ligesom Skærbæk i Sønderjylland og Dianalund på Sjælland får Brande en såkaldt "satellit-station", forventeligt med en ugentlig åbningsdag.

"Satellit-stationerne skal fungere som ekstra lokaliteter til brug for lokalpolitiet med henblik på en styrket fysisk tilstedeværelse", fremgår det af pressemeddelelsen fra Justitsministeriet, som videre oplyser, at politikredsene nu vil begynde selve etableringen af nærpolitienhederne.

Forventningen er, at de første nærpolitienheder kan åbne allerede i år.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Pandbo Bjælkehuse banner
Bannerannonce for Brande Bogen

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020