Brandes nye gavlmaleri indviet

Selv om man er forskellige så kan man godt lave et godt resultat når man står sammen

Af Villy Guldbrand Jensen

Ordene kom fra Lund Dichmann, den ene af de fem lokale kunstnere, der på messen Ferie For Alle i Herning skabte fem gavle, som fredag blev samlet til et stort værk på gavlen hos Hotel Dalgas.

- Personligt var jeg ikke vild med at skulle male på et sted hvor der kom mange tusinde mennesker, men så fik jeg en orange trøje på, som alle de andre fra Brande bar, så hjalp det, lød det fra Lund Dichmann, der overtog mikrofonen fra Finn Birkelund, der fik lov til at afsløre maleriet.

Et maleri der er så stort at det ikke var muligt at tildække det med et tæppe, men så opfordrede Finn Birkelund bare til at alle de over hundrede fremmødte til seancen, lukkede deres øjne medens han talte til fem – og sagde:

Værsgo og kig!

Og alle råbte: Næhhh hvor flot!

De fem kunstnere der står bag værket, er Asger Kror, Ayoe Pløger, Rune Lyager, Lund Dichmann og Finn Birkelund – alle lokale kunstnere.

Noget som Mogens Bentzen fra Lions i Brande også kom ind på – det at det var lokale kunstnere der stod bag værket.

- Der har tidligere været lidt rynken på næsen af at lokale kunstnere ”blandede” sig i de gavlmalerier vi efterhånden har haft i over 55 år, men bl.a. Lions med deres StreetArt og nu dette fantastiske maleri gør at vi efterhånden har ændret indstillingen og vi er stolte af at så mange kommer til byen hvert år for at se på kunst.

Mogens Bentzen havde taget en gave med til Brande – et gammelt byskilt med navnet BRANDE – som endelig skulle vendes rigtigt for ellers stod der HERNING på skiltet.

Preben Christensen, formand for BrandeCity, kom i sin tale ind på at gavlmaleriet var et tydeligt bevis på at der i Brande ikke er langt fra tanke til handling.

- Vi havde fem dage til at få arrangeret vores deltagelse på Ferie For Alle Messen, og igen viste det store sammenhold sig i Brande.

Rigtig mange fra Lions, Byguiderne og andre interesserede var med til at gøre Brande kendt på messen – jeg håber I vil være med igen næste år, lød det fra formanden for BrandeCity.

 

Lund Dichmann - på billedet - glædede sig over at man – når man arbejder sammen – kan skabe et godt resultat.

 

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul