Brande vokser videre

Friske tal fra Danmarks Statistik viser, at Isenvad sidste år var den by i Ikast-Brande Kommune, der voksede mest. Faktisk med mere end 7% fra 602 til 645 indbyggere. Andre byer i vækst var Ejstrupholm og Nr. Snede, som begge havde en vækst i befolkningstallet på over 2%, men også kommunens 2 største byer fortsatte med at vokse, som de har gjort det uafbrudt siden 2007 (Brande endda endnu længere).

Ikast ganske vist med beskedne 0,2% til 15.318 indbyggere, Brande en anelse mere med 0,7% til 7.138.

Samlet set voksede befolkningstallet i Ikast-Brande Kommune med 200 indbyggere til 40.798, det højeste antal siden kommunesammenlægningen i 2006.

Siden dengang har næsten alle kommunens byer oplevet vækst i befolkningstallet. Undtagelsen er Hampen med et lille fald, mens antallet af indbyggere i Nr. Snede på nær en enkelt er det samme som for 10 år siden.

Udover Isenvad har også Blåhøj, Gludsted og Uhre oplevet en tocifret procentuel vækst i befolkningstallet i løbet af årtiet. Det samme har Brande, som med en nettotilflytning på 750 samtidig har haft den største nominelle vækst i befolkningstallet skarpt forfulgt af Ikast, som er vokset med 540 indbyggere i samme tidsrum.

Taberen i den sammenhæng er som i de fleste andre kommuner landdistrikterne; her er antallet af indbyggere faldet med næsten 9% fra 7.590 til 6.920 i løbet af den tiårige periode.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2022