Brande bliver det nye kraftcenter inden for taekwondo

Hans Pedersen

Hans Pedersen bliver cheftræner for det nye udviklingscenter VEB. Han glæder sig meget til at komme i gang med elite-satsningen på tværs af de tre klubber og til i endnu højere grad at kunne sætte Brande Taekwondoklub på landkortet (arkivfoto).

Nyt talentudviklingscenter indenfor taekwondo ser dagens lys.

Ikast-Brande Kommune og Brande Taekwondo Klub ønsker sammen at skabe endnu flere talenter inden for Taekwondo sporten end det sker i dag, og ikke mindst at have muligheden for at kunne sende disse talenter af sted til EM, VM og OL. En mulighed som kun findes for de talenter, som er tilknyttet et udviklingscenter.

Derfor er klubben med kommunal støtte gået sammen med taekwondoklubber i Vejle og Esbjerg om at skabe landets fjerde udviklingscenter. Målet er at samle kompetencer i et kraftcenter på tværs af klubber og kommunegrænser, så kæmpere og trænere kan sparre med hinanden.

I dag findes tre udviklingscentre inden for taekwondosporten, de ligger i Rødovre, Aarhus og på Nørrebro. Brande Taekwondo Klub vil i samarbejde med klubberne i Vejle og Esbjerg nu etablere landets fjerde center under navnet VEB. Dansk Taekwondo Forbund stiller en række sportslige og organisatoriske krav i forbindelse med den kommende status som udviklingscenter, idet centret skal have mindst 25 kæmpere på et højt niveau, og der skal tilbydes træning tre gange om ugen. Derudover skal trænerne dygtiggøre sig op opnå diplomtrænerniveau inden 2017.

Udviklingscentret, som får hovedsæde i Brande, hvor også den kommende cheftræner kommer fra, bliver åbnet officielt lørdag den 9. april kl. 13.00 i Esbjerg.

På lige fod med Vejle og Esbjerg kommuner har Kultur & Fritidsudvalget i Ikast-Brande Kommune sagt ja til at støtte projektet med midler fra Eliteidrætspuljen. 40.000 kr. årligt i tre år er sat af til opstarten af udviklingscentret, og udvalgsformand, Helle Mathiasen, ser positivt på det nye tiltag.

- Brande har altid været kendt for at skabe store talenter inden for taekwondo-sporten. Talenter som kommer langt til de mange internationale stævner, som de deltager i. Det vidner præmie-hylderne i klubben også om. Med udviklingscentret får de tilknyttede kæmpere også mulighed for at deltage på de forskellige landshold. Jeg er ikke i tvivl om, at klubbens utrolig dygtige trænere bærer en stor del af æren i forhold til de opnåede resultater, og det bliver spændende at følge dette projekt, som går på tværs af tre kommunegrænser, udtaler udvalgsformanden.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for dinTandlæge i Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019