BioMar indtager Kina

Den kinesiske delegation fotograferet sammen med deres danske værter i forbindelse med besøget på BioMars fabrik i Brande (foto: BioMar).

BioMar og en kinesisk delegation under ledelse af Yan Jinhai, viceguvernøren for regeringen af den kinesiske provins Qinghai, mødtes forleden på BioMars fabrik i Brande for at overvære underskrivelse af en samarbejdsaftale mellem BioMar og Kinas største ørredopdræt, Minze Long Yang Xia. Samarbejdet omfatter levering af højtydende fiskefoder, der nedsætter miljøaftrykket med næsten det halve sammenlignet med lokalt produceret kinesisk foder. 

Den kinesiske regering er ved at implementere nye retningslinjer for grøn udvikling af akvakulturen i Kina. Denne plan for grøn udvikling omfatter en håndfuld politikker, der skal begrænse det samlede miljøaftryk fra fiskeopdræt og som fremmer en omlægning af erhvervet som helhed.

Kinesiske Minze Long Yang Xia er en grøn pionervirksomhed, der har investeret i moderne fiskeopdrætsteknologi. I takt med, at den kinesiske regering udruller det nye initiativ ”Grøn udvikling af akvakulturen”, forventes det, at også andre kinesiske fiskeopdrættere vil vise øget interesse i mere bæredygtige foderløsninger.

Anders Brandt-Clausen, administrerende direktør for fabrikken i Brande, ser frem til at levere miljøvenligt, højtydende foder ”Made in Denmark” til kinesiske Minze Long Yang Xia’s ørredanlæg. Ifølge Anders Brandt-Clausen bekræfter besøget af den kinesiske delegation i Brande, at Danmark er kendt som foregangsland indenfor effektiv og miljørigtig akvakultur.

- Dette understregedes også af den vigtighed, delegationen tillagde at repræsentanter fra interesseorganisationen Dansk Akvakultur og fra AquaSearch Ova, en af de velrenommerede danske leverandører af ørredæg til opdræt, var tilstede under mødet, fortæller Anders Brandt-Clausen.

Læs mere om det kinesiske besøg hos BioMar i Focus Ikast-Brande tirsdag.

Tilføj kommentar

Telekæden bannerannonce

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

 • 25 feb.

  Bankospil

  Sted: Brandlundparken
  Arrangør: Brande Pensionist- og Efterlønsforening

 • 26 feb.

  Foredrag: En kulturrejse langs den jyske vestkyst

  Sted: Sognegården, Storegade 10, Brande
  Arrangør: Foreningen Norden og ÆldreSagen (Se annonce uge 7)

 • 27 feb.

  Generalforsamling

  Sted: Mødelokale 2, Brande Hallerne
  Arrangør: Foreningen Brande Fitness (Se annonce uge 7)

 • 27 feb.

  Generalforsamling

  Sted: SEJ Biler, Bredgade 32, Nørre Snede
  Arrangør: Venstres Vælgerforening i Ikast-Brande (Se FOCUS uge 4)

 • 27 feb.

  Generalforsamling

  Sted: Uhre Gamle Købmandsgaard
  Arrangør: Uhre Vandværk A.M.B.A. (Se annonce i Brande Bladet uge 7)

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019