Bifamilie i det fri

Kristian Borum gik søndag en tur langs Brande å med sit fotografiapparat – hvad han ofte gør.

Det har givet mange herlige billeder af livet i og langs åen.

I går oplevede han noget, han aldrig har set før: En bifamilie af Honningbi (Apis mellifera), der havde etableret sig under åben himmel. Normalt holdes de som ”husdyr”, og hvis en bisværm flyver væk og en sjælden gang finder et sted at tage mere varigt ophold, vil det være i et hulrum - ”et hult træ” - hvor de kan leve beskyttet for vejr og vind. Men her var alt frit fremme på siden af et træ.

At dømme efter størrelsen og udseendet på de vokskager, som udgør familiens basis, må bierne have opholdt sig på stedet i flere måneder - sandsynligvis siden engang i juni. Den jomfruelige bivoks er helt hvid, men de celler, hvor der er produceret yngel, er gul-/brunfarvede af de kokoner, som spindes af larverne, og hvori forvandlingen til den voksne bi sker. Forskellen ses tydeligt på billedet.

Desværre må man forvente, at bifamilien går til grunde inden længe, dels sidder de helt ubeskyttet, dels har de ikke indsamlet noget forråd af honning. Det ville i givet fald have siddet i cellerne øverst i tavlerne og være beskyttet af et tyndt vokslag.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul