Befolkningstallet vokser videre

Antallet af indbyggere i Ikast-Brande Kommune fortsætter med at vokse. I 2022 var befolkningstilvæksten på hele 1,6 %

Igen i 2022 har antallet af indbyggere i Ikast-Brande Kommune udviklet sig positivt, præcis som det med en enkelt undtagelse i 2012 har gjort siden kommunesammenlægningen i 2007. Det viser helt friske tal fra Danmarks Statistik.

Antallet af indbyggere i Ikast-Brande Kommune er det seneste år vokset med 655 personer, så det pr. 1. januar 2023 udgjorde 42.540. Måned for måned voksede indbyggertallet frem til 1. august, hvor det toppede med 42.573, hvorefter det faldt en smule igen for så at stabilisere sig på det nuværende antal.

På trods af befolkningstilvæksten er kommunen faldet en enkelt plads tilbage på ranglisten over landets 98 kommuner, hvor Ikast-Brande nu er nr. 54 målt på indbyggertal. Det er den københavnske forstadskommune Rødovre, som med en fremgang i befolkningstallet på næsten 1.200 personer har givet Ikast-Brande baghjul i løbet af 2022.

Så sent som for fem år siden var Ikast-Brande målt på indbyggertal blot placeret som nr. 57 på listen over landets kommuner.

Siden kommunesammenlægningen i 2007 er befolkningstallet i Ikast-Brande Kommune i alt vokset med 2.859 personer svarende til en befolkningstilvækst på 7,2 %.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul