Artium bliver klar til aflevering

Efter sommerferien kan eleverne helt efter planen rykke ind på Artium, Brandes snart nybyggede skole og kulturhus i Centerparken.

Lige nu arbejder håndværkerne på højtryk med færdiggørelsen af byggeriet, som har stået på i ca. halvandet år, siden borgmester Ib Lauritsen overværet af Præstelundskolens elever tog det første spadestik til Artium i november 2019. Nu som dengang er det planen, at Artium skal stå færdig og klar til ibrugtagning i sommeren 2021, og det har ikke engang Covid-19 kunnet sætte en kæp i hjulet for.

- Vi har endelig aflevering 30/6 – og det holder, fastslår Ikast-Brande Kommunes projektleder på skolebyggeriet, Stig Steen Pedersen.

Allerede i uge 17 afleveres det første af de fire afsnit, Artium-byggeriet er delt op i, og derefter skal der afleveres et afsnit hver anden uge frem til uge 24. I uge 25 er det så det udvendige og taget, der skal være klar til aflevering, og her får man formentlig et lille hængeparti, erkender Stig Steen Pedersen.

Ganske vist er man i fuld gang med at klargøre udearealerne med bl.a. faldsand til multibaner og legepladser, ligesom arbejdet med belægningssten og fliser langs bygningerne skrider planmæssigt fremad, men den sidste tilplantning har man valgt at vente lidt med af hensyn planterne, forklarer projektlederen, som også kan oplyse, at man allerede 10. maj går i gang med at teste de tekniske anlæg, en proces der kommer til at forløbe over de efterfølgende fem uger.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Arne Danielsen bannerannonce

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020