To af Danmarks billigste fjernvarmeselskaber vil samarbejde

Onsdag d. 12. august skal der sideløbende afholdes ekstraordinære generalforsamlinger i Blåhøj Energiselskab og Filskov Energiselskab.

Formålet er at etablere et samarbejde mellem de to selskaber, som leverer noget af Danmarks billigste fjernvarme. I 2018 røg Blåhøj Energiselskab således helt til tops på Energitilsynets prisstatistik som Danmarks absolut billigste leverandør af fjernvarme, og selvom prisen siden er blevet hævet med 62 %, er biogasanlægget i Blåhøj – som i mange år lå i den dyre ende af skalaen – fortsat blandt de 10 billigste fjernvarmeselskaber i landet.

Det samme er det flis- og biogasfyrede varmeværk i Filskov, som på den seneste prisstatistik var rykket helt op som nr. 5 med en årlig pris for at opvarme et såkaldt standardhus på 130 kvadratmeter med et årligt forbrug på 18,1 MWh på 8650 kr., mens Blåhøj som nr. 7 på listen er 200 kr. dyrere.

Formand for Filskov Energiselskab, Tage Schmidt, fortæller på vegne af de to bestyrelser, at baggrunden for det planlagte samarbejde er et ønske om at effektivisere og derved styrke økonomien.

- Disse 2 små værker drives meget ens blandt andet i forhold til vagt, edb og selve driften, hvorfor et samarbejde vil give stor synergieffekt, påpeger Tage Schmidt.

Læs mere i Brande Bladet onsdag.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul