35 statslige arbejdspladser til Ikast-Brande Kommune

Regeringen har offentliggjort, at Patent- og Varemærkestyrelsen flytter 35 arbejdspladser til Ikast-Brande Kommune. Det vil i høj grad gavne virksomhederne og området generelt, vurderer borgmester Carsten Kissmeyer.

Torsdag middag blev det offentliggjort, at der er statslige arbejdspladser på vej til Ikast-Brande Kommune. Regeringen har besluttet, at flytte dele af Patent- og Varemærkestyrelsen til Ikast.

De 35 statslige arbejdspladser bidrager til et mere differentieret arbejdsudbud lokalt, som vil gavne erhvervslivet, da det bliver lettere at rekruttere kvalificeret arbejdskraft. Det gælder ikke kun i Ikast-Brande, men også i nabokommunerne

Borgmester Carsten Kissmeyer er meget tilfreds med nyheden. Han og byrådet har arbejdet på at få del i de statslige arbejdspladser og håber, det kan være med til at skabe et mere fleksibelt arbejdsmarked og have en positiv effekt i det midtjyske.

- Det er fantastisk, at det er lykkedes, at få statslige arbejdspladser her til Produktionsdanmark. Vi har allerede spændende jobs inden for det private erhvervsliv, og nu bliver paletten endnu bredere, siger Carsten Kissmeyer og tilføjer:

- Vi har arbejdet fokuseret på at få statslige arbejdspladser trukket til Midtjylland, idet vi mener, at vi har lige så stor ret til den type jobs, da vi også betaler til gildet, lyder det fra borgmesteren.

Nogle af de argumenter som kommunen har bragt i spil for at komme i betragtning til arbejdspladserne har været den optimale infrastruktur, og det differentierede arbejdsmarked.

De mere praktiske detaljer omkring udflytningen kendes ikke på nuværende tidspunkt. På regeringens pressemøde torsdag forlød det, at styrelserne har indtil udgangen af 2017 til at få flytningen af de statslige jobs på plads.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul