3 mio. fra TrygFonden til FCM Samfund

Fra venstre ses Kurt H. Jørgensen (TrygFonden), Michael Koch (FCM Samfund), Berit Schultz Thynebjerg (FCM Samfund), Preben Rokkjær (FC Midtjylland) og Hans Kurt Larsen (TrygFonden) i forbindelse med overrækkelsen i onsdags på MCH Arena (foto: FCM Samfund).

Med 3 millioner kroner fra TrygFonden gennemfører FCM Samfund sammen med partnerne ALPI, DK Company, Rationel Vinduer og Vestjylland Forsikring et ambitiøst projekt, der ruster unge uden for arbejdsmarkedet til et liv i arbejde eller under uddannelse.

FC Midtjyllands afdeling for social ansvarlighed, FCM Samfund, vil hjælpe unge fra regionen til bedre sundhed både fysisk og mentalt - og derefter sende dem videre i arbejde eller i uddannelse.

Projektet er målrettet unge i alderen 18-30 år, der er uden arbejde og uddannelse, og som får uddannelseshjælp. I første halvdel af forløbet, som de unge skal igennem, fokuseres på fællesskab, det sociale aspekt og udvikling af de unges personlige kompetencer. Fodbold-fitness, hvor de unge dyrker motion sammen på et hold, er også centralt i projektet, som derudover omfatter mentorsparring og personlig rådgivning, der understøtter de unges udvikling og deltagelse i forløbet.

Praktik, brobygning og småjobs-ordning indgår i anden halvdel af forløbet, hvor de unge fortsat modtager sparring og undervisning samt fortsætter deres fysiske træning.

På kort sigt er målet, at de unge i projektet oplever større livsmestring, som at komme op om morgenen, betale sine regninger samt indgå og bevare relationer til andre – forudsætninger der er vigtige for at klare et job og komme i gang med en uddannelse. På langt sigt skal projektet nedbringe antallet af unge på uddannelseshjælp og give de unge både lysten og modet til at komme videre i livet.

FCM Samfund forventer, at omkring 300 unge bliver en del af projektet.

Tilføj kommentar

Telekæden bannerannonce

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019