23 ransagninger i Tramadolsag

23 personer fik tirsdag besøg af betjente fra Midt- og Vestjyllands Politi, fordi de var blevet identificeret som købere af Tramadol-piller via en salgstelefon. En telefon, som politiet fandt i forbindelse med beslaglæggelsen af mere en 18.000 Tramadolpiller i august 2023.

Den 29. august 2023 fandt en gruppe skoleelever en pose med piller i et skovområde i tilknytning til Nørre Boulevard Skolen i Holstebro. Samme dag kunne Midt- og Vestjyllands Politi anholde den formodede ejer af pillerne, en 20-årig mand, i forbindelse med, at vedkommende indfandt sig i området. Den 20-årige er varetægtsfængslet.

I forbindelse med efterforskningen fandt politiet en salgstelefon og har via den identificeret adskillige personer, der nu er mistænkt for at være købere af de ulovlige piller.

Det er disse personer, som Midt- og Vestjyllands Politi i går har gennemført ransagninger ved. Ransagningerne er foregået på adresser i Holstebro, Struer og Aulum. Under ransagningerne har politiet sigtet køberne for køb af Tramadol, der er sket forud for anholdelsen af den 20-årige nu varetægtsfængslede mand den 29. august 2023. På de fleste adresser blev der fundet mindre mængder af euforiserende stoffer herunder hash, skunk, kokain og Tramadolpiller. Derudover blev der på en adresse fundet 9.000 kr. og på en anden 84.900 kr. i kontanter, som politiet mistænker stammer fra salg af euforiserende stoffer.

"Vi ser flere og flere, som bliver taget med tramadol-piller, og vi er meget bekymrede for den tendens, da det er et stærkt vanedannende stof. Vi vil med vores indsats gerne sende et stærkt signal om, at vi holder øje med både købere og sælgere også af dette stof", fortæller politikommissær Knud Lauridsen fra lokalpolitiet i Holstebro.

 

Tilbud om misbrugsbehandling

Da Midt- og Vestjyllands Politi tidligere på året slog til mod en 16-årig formodet hashhandler stod misbrugsrådgivere klar med tilbud om behandling, da politiet havde de formodede købere ind til afhøring. Flere tog i mod tilbuddet.

Derfor blev også de formodede købere af Tramadolpiller tilbudt misbrugsrådgivning i forbindelse med, at de var inde til afhøring i går. Som noget nyt sad der en misbrugsrådgiver klar på politistationen til at tage i mod køberne, hvis de ønskede et tale med en misbrugsrådgiver med det samme.

"Vi er fortsat optaget af at hjælpe de sigtede videre og ud af et misbrug, så de kommer væk fra den kriminelle løbebane med at købe og forbruge euforiserende stoffer. Denne gang gik vi skridtet videre og tilbød dem alle en samtale med en rådgiver fra det lokale rusmiddelcenter umiddelbart efter afhøringen. Flere takkede ja til en samtale med det samme, mens andre ønskede at blive kontaktet af misbrugsvejledningen efterfølgende. Vi håber, at vi på denne måde er med til at hjælpe nogen til at ændre deres misbrugsvaner", fortæller politikommissær Mette Bundgaard fra forebyggelsesafdelingen hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul