Nyheder

Arkiv over samtlige artikler på www.brandebladet.dk.

Arbejdsgruppen 360 grader Brande består af (f.v.): Axel Månsson, Kent Lykke, Preben Christensen og Jens Pedersen. Læs artiklen om deres planer og tanker for den fremtidige udvikling af Brande og omegn i denne uges udgave af Brande Bladet.

Fik du læst?

Fik du læst artiklen om arbejdsgruppen 360 grader Brandes visioner for Brande og omegn? Eller artiklen om formanden og næstformanden for skolebestyrelsen på Præstelundskolens ønske om en ny skole?

Hvem tager det bedste billede Sankt Hans aften?

Mange steder i og omkring Brande (se arrangementskalenderen her til højre på siden) er der bål fredag aften, hvor Sankt Hans aften bliver festligholdt.

Kørte spritkørsel i frakendelsestiden

En køretur endte natten til fredag klokken 01.42 brat for en 19-årig mand fra Brande.

Den unge mand blev stoppet på Bøgevænget af en politipatrulje, som dels kunne konstatere, at han kørte bil i frakendelsestiden, dels at han var beruset.

Boligområdet på Ny Sandfeldvej udvides

I forbindelse med behovet for flere boliggrunde i Brande bringer Ikast-Brande Kommune nu et areal på Ny Sandfeldvej i spil. Kommunen ejer selv arealet nord og vest for den eksisterende udstykning, og området er lokalplanlagt til åben lav og tæt lav boligbebyggelse.

Godkendelse af motorvejsmøller udsat

Mandag skal byrådsmedlemmerne i Ikast-Brande Kommune tage stilling til den lokalplan og det kommuneplantillæg, der vil gøre det muligt at opstille 10 vindmøller langs Midtjyske Motorvej ved Svindbæk på grænsen mellem Vejle og Ikast-Brande.

Tricktyve narrede 68-årig

En 68-årig kvinde fra Brande blev onsdag udsat for et tricktyveri. Mellem klokken 14.30-15.00 henvendte to rumænsk udseende kvinder sig til den 68-årige, som befandt sig på N.I Møllers Plads bag Meny.

Så blev jeg så klog!

Nu ved jeg, at det er 3,2 Mw-møller, der er bestilt til vindmølleprojektet langs motorvejen og ikke de mindre møller, der er beskrevet og lavet støjberegninger på i VVM-redegørelsen. Der er ikke engang lavet konkret støjdata på de nye møller endnu.

Historisk kartoffelår

Ved AKM’s generalforsamling i RemisenBrande kunne bestyrelsesformand Martin Arvad Nielsen både berette om et historisk år med fejringen af AKM’s 100 års jubilæum 22.

Daniel Rye

398 dage som gidsel hos Islamisk Stat

Torsdag d. 22. juni fortæller Daniel Rye i RemisenBrande levende, åbenhjertigt og med rystende detaljer om sit fangenskab hos Islamisk Stat i Syrien.

Rafael Van der Vaart forsøger sig for FC Midtjylland.

Ulven spiste op

Som ventet var der klasseforskel, da Brande IF her til aften markerede indvielsen af klubbens nyanlagte kunstgræsbane med en showkamp mod FC Midtjyllands superligamandskab på Brande Stadion, men ganske imponerende formåede hjemmeholdets serie 2-spillere at holde trit med gæsterne i kampens første

Ulvene kommer!

Hvis nogen efter VM-finalen mellem Spanien og Holland i 2010 havde sagt, at den ene af "Oranjes" sølvvindere, Rafael Van der Vaart, små syv år senere skulle optræde i en kamp på Brande Stadion, havde de fleste nok trukket på enten skulderen eller smilebåndet, men i aften bliver utopien til virkel

Foyer renoveres

Økonomi- og planudvalget skal på dagens møde tage stilling til, om Ikast-Brande Kommune skal ofre en lille million kr. på en renovering af foyeren på det tidligere rådhus i Centerparken i Brande.

Overskud på brandslukningen

Beredskabskommissionen har på deres møde i maj godkendt ’Årsberetning og regnskab 2016’ for det nyetablerede brandslukningssamarbejde mellem Herning, Ringkøbing-Skjern og Ikast-Brande kommuner, Brand & Redning MidtVest.

Jan Jørgensen

Vi hører hvad I siger!!!

Sætningen er meget brugt, når man snakker vindmøller med de lokale politikere. Gang på gang afsluttes møder, telefonsamtaler med de fem små ord: ”Vi hører hvad I siger”…

Daniel Buur Christensen

Hallå. Nogen af os vil gerne kunne leve på denne planet!

Af Daniel Buur Christensen, formand for DSU Herning, Ikast-Brande

I sagen om opsætning af vindmøller langs motorvejen mellem Brande og Give viser demokratiets bagside sig - Nemlig ”Aldrig i min baghave”-princippet.

Fire af de fem radikale kadidater til efterårets kommunalvalg ses her sammen med partiets folketingskandidat, Hanne Ringgaard Møller (nr. 2 fra venstre).

Radikale klar med fem kandidater

For nylig trak partiets hidtidige spidskandidat, Karen Skyum, sig, men nu er De Radikale i Ikast-Brande klar med deres kandidatliste til efterårets kommunalvalg.

Ølkast i Ikast

En 35-årig mand fra Brande gjorde sig temmelig uheldigt bemærket i forbindelse med musikfestivalen Ikast Musikliv. Kl. 01.58 natten til søndag måtte politiet have fat i manden, som forinden havde kastet en øl i ansigtet på en kvinde og derefter skubbet hende i brystet, så hun faldt.

Kan det ikke gøres lidt bedre?

Efter at have benyttet DSB's gode service og forbindelser til København i snart 20 år, blev jeg ret nervøs, da jeg for nylig læste om politikernes ”fremsynethed” vedrørende DSBs NordVestbane. I dag kan jeg sætte mig i toget, og ca.

Første streger til street art

Om mindre end to uger er det tid til den tredje udgave af Brandes internationale street art-festival.

Brandes målmand, Jonas Fløe Sørensen, har sendt Grindsteds første målscorer, Christian Hedegaard, til tælling, men i sidste ende var det hjemmeholdet, der skuffende måtte se sig besejret 3-0, og dermed glippede oprykningen til serie 1 i denne omgang.

Oprykningsfesten fusede ud

Kravet til Brandes serie 2-hold forud for lørdagens hjemmekamp mod Grindsted var klart: En sejr ville sende holdet op i serie 1, mens uafgjort eller et nederlag ville sende oprykningsbilletterne i hænderne på Herning Fremad.

Så gælder det!

Lørdag eftermiddag har Brande IF's serie 2-mandskab chancen for at sikre den første oprykning til klubbens førstehold siden 1991.

Modstanderen i kampen på Brande Stadion, som fløjtes i gang kl. 15.00, er naboerne fra Grindsted, som ikke har andet end æren at spille for.

Nu kommer pavillonerne

Midt i april besluttede Ikast-Brande Kommunes børne- og undervisningsudvalg at anskaffe 14 pavilloner, så de ældste elever på Præstelundskolen igen kan blive undervist om ikke på så i hvert fald i umiddelbar nærhed af skolen, og nu - mindre end en uge inden eleverne bliver sendt på sommerferie -

Bo Egeriis (t.v.) og Johnny B. Andersen er indehavere af Connexion Tie, som med omgående virkning har overtaget den århusianske virksomhed Danslips, og aktiviteterne samles nu i Brande (arkivfoto).

Connexion Tie overtager Danslips

Erhvervelsen af Danslips sker som led i en målrettet strategi om at fastholde positionen som Europas førende leverandør af slips og butterfly.

Kommunale jubilarer

Onsdag d. 14. juni blev 5 kommunale jubilarer fejret på rådhuset i Ikast.

Patient truede med kniv

En kvindelig patient på Socialpsykiatrisk Center Syd (Ørbæklund) var torsdag eftermiddag årsag til, at politiet måtte tilkaldes.

Kvinden havde været i oprør og samtidig stået og viftet med en kniv mod personalet.

Urstenen vendte hjem

I forbindelse med indledningen på sidste års street art-festival præsenterede den lokale kunstner Kirsten Boldt sin Ursten, som fik plads på Torvet.

Færre flygtninge til Ikast-Brande

Den aftagende strøm af flygtninge mod Europa slår nu også igennem i Ikast-Brande Kommune.

Nej tak til ekstra midler

To skoler i Ikast-Brande Kommune har fravalgt muligheden for at få tilført ekstra penge til at løfte de fagligt svageste elever.

Indbrud i kolonihavehuse

I perioden fra mandag til onsdag har der været indbrud i to kolonihavehuse i Kolonihaveforeningen Nordlund på Nordlundvej, og der er næppe tvivl om, at gerningsmanden har været den samme: Begge steder er der benyttet et koben til at brække låsen på indgangsdøren op.

Underskrifter uden effekt

De 450 protestunderskrifter, som naboer til de 10 planlagte vindmøller langs motorvejen på kommunegrænsen mellem Vejle og Ikast-Brande Kommune tirsdag afleverede forud for mødet i teknik- og miljøudvalget, havde ikke umiddelbart nogen effekt.

Annoncer

Bannerannonce for Brande Bogen
Bannerannonce for Brande Boligsalg

VIP annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Læs BrandeBogen online

Brande Jul