Skolegården skal have et løft

Det er prøvet før uden resultat, men nu har tre mødre til børn i 5. klasse på Præstelundskolen sat sig for, at der skal ske noget

Skolens skolegård har længe trængt til en alvorlig opgradering, noget der ikke er blevet mindre aktuelt efter den seneste skolereform, der har mere bevægelse som et centralt element.

I forbindelse med efterårets budgetforlig i Ikast-Brande Kommune blev der da også afsat knap en halv mio. kr. til at give skolens udenomsarealer et løft, men pengene er først og fremmest øremærket overbygningseleverne, de elever som p.t. er spredt for alle vinde rundt omkring i byen p.g.a. skimmelsvampangrebet.

Gruppen bestående af de tre mødre og SFO-leder Karin Hvelplund, der også selv har børn på skolen, har dog primært fokus på selve skolegården mellem skolen, gymnastiksalene og servicebygningen.

Her kan børnene fra 4.-6. klasse i dag muntre sig med en fodboldbane og to basketkurve – og det er så det. Og hvis man ikke lige er interesseret i en af de to ting – eller fodboldbanen er optaget, er der ingenting at lave.

- Det er sådan, konflikter opstår, konstaterer Signe Lauritzen, der også er forældrerepræsentant i skolebestyrelsen.

Kloakering blokerer

En af grundene til, at der ikke er sket noget med skolegården er, at man afventer en separatkloakering, som vil betyde, at det meste af skolegården skal brækkes op, så derfor lægger mødre-/arbejdsgruppen op til, at der blive tale om et midlertidigt projekt. Det skal ikke være vildt omkostningstungt og redskaber og materialer må gerne kunne genbruges.

Forarbejdet har efterhånden stået på i et års tid, så nu må der gerne snart ske noget, er de tre enige om.

– Vi skal have arbejdshandskerne på og i gang, siger Katharina Frydensbjerg Poulsen således, og ambitionen er at have noget klar senest til det kommende skoleår, supplerer Lisbeth Aarup Nielsen, som også er suppleant i skolebestyrelsen.

Derfor går gruppen nu i gang med at tage kontakt til nogle af de lokale virksomheder, som kunne tænkes at give et bidrag til formålet. Ikke nødvendigvis i form af kontanter, selvom de også er velkomne, men lige så gerne i form af materialer. Det kan f.eks. være paller eller betonrør, men her er det kun fantasien, der sætter grænser.

Byens legeplads

- Vi vil gerne lave ”byens legeplads”, siger Lisbeth Aarup og understreger, at der er fuld opbakning til projektet fra skolens ledelse.

Det hele foregår i tæt dialog med kommunens tekniske afdeling, ikke mindst fordi der er en række strenge krav til legepladser, men som Lisbeth Aarup tørt konstaterer:

- ALT er pænere end i dag. Det er ikke ret meget, der skal gøres.

Gruppen har bl.a. været en tur i Herning for at hente inspiration i gågaden, så det er ikke en legeplads i traditionel forstand, der er målet.

– Vi genopliver Bane 7-ideen, siger de tre med reference til den modsatte side af skolen op mod Brande Stadion, hvor de tre ældste årgange – når de ellers er på skolen – har deres udeareal, som består af en fodboldbane og nogle mål. I modsætning til skolegårdens asfalt er der dog her tale om en græsplæne.

Her vil det ifølge gruppen være oplagt at koble sig på Brande IF’s igangværende kunstgræsbaneprojekt, hvori der også indgår en multibane, så det hele – forhåbentlig – kommer til at gå op i en højere enhed til glæde for alle parter.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul