Førstepladsen forsvaret

Fredag aften tog Brande IFs serie 2-mandskab forskud på klubbens 111 års fødselsdag lørdag ved at besejre Videbæk med 3-1 på Brande Stadion.

1. halvleg var noget af det bedste, de zebrastribede har præsteret længe. I et sandt arbejdsraseri inspireret af en anden BIF-træner længere østpå, Alexander Zorniger, blev gæsterne ikke levnet den mindste ro, når de havde bolden, og helbanepresset forplantede sig hurtigt til usikkerhed i Videbæk-spillernes omgang med bolden.

Efter 13 minutter gled Kristoffer Demant elegant fri i Videbæks felt og afleverede skråt bagud til Lasse Thomsen, som sikkert gjorde det til 1-0, og 2½ minut senere blev det også 2-0, da Nikolaj Jakobsen fik bolden med sig i en tackling og spillede på tværs til Brian Jacobsen, som ikke svigtede foran mål.

I 1. halvlegs tillægstid, som ikke havde nogen saglig begrundelse, blev Brian Jacobsen sendt afsted i dybden, og han gjorde det med sit andet mål til pausestillingen 3-0.

Ligeså dominerende hjemmeholdet havde været inden pausen, ligeså skidt kom de ud til 2. halvleg. Efter 3 minutter slog målmand Jonas Fløe Sørensen et kikset indlæg op på overliggeren, og riposten kunne en indskiftet Videbæk-angriber let skubbe det sidste stykke over stregen.

Trods en dobbeltudskiftning efter 54 minutter sejlede den indtil da ellers så sikre Brande-defensiv, og i de efterfølgende minutter var værterne mere end almindeligt heldige med, at Videbæk ikke fik omsat et par gevaldige chancer til yderligere reducering.

Derfra ebbede gæsternes fornyede optimisme stille og roligt ud, og da de endelig fik bolden i mål efter deres første hjørnespark i kampens 88. minut, dømte dommeren korrekt frispark begået mod Jonas Fløe. Dermed endte opgøret med sæsonens femte sejr til Brande, som på torsdag skal på besøg hos de nærmeste forfølgere, Grindsted.

Klubbens andethold i serie 3 tabte lokalopgøret i Give med 0-3 efter pauseføring på 2-0 til hjemmeholdet.

Læs mere om kampene i Brande Bladet onsdag.